Rødbeder
Rødbeder. Sjældent der hvor man ser dem eller har dem og tænker "Wow, mega lækkert", hva? FORKERT! I hvert fald efter du har prøvet følgende:
Skær dem i grove tern/stænger, ikke for tykke. Sammen med nogle løg i kvarte, lagene pillet fra hinanden. Og en håndfuld fed hvidløg i ca. halve. Salt, peber, en sjat olie. Vend det hele rundt i et fad, og så i ovnen ved 180 grader. Hver ca. 20-30. minut skal de lige ud og væltes rundt i fadet.
Det virker håbløst i lang tid. Og ligner noget kantinen har fundet på da de skulle rydde op bagerst i fadeburet. Men når det nærmer sig et par timer i ovnen, starter transformationen. Det hele begynder for alvor at skrumpe ind og blive rynket og branket og spændende. Prikken over i'et er at du lige smuldrer noget blå ost ud over når det er så godt som færdigt og lader det smelte ud i blandingen.
Og så spiser man det vel bare, tænker du. Og det kan du godt. Og det er lækkert. Men du kan også putte det i en bøtte og gemme det til næste dag. For det smager dobbelt så godt når det er koldt!
Velbekomme.